Bireysel Sigorta Hizmeti Veren Acenteler

Bireysel Sigorta Hizmeti Veren Acenteler

Sigorta, insanların yaşadıkları olumsuzluklarda veya hayatlarını daha güzel kılmakta kullandıkları bir güvence şeklidir, sigortalı olmak hastalık, kaza, yangın, hırsızlık... vb. durumlar karşısında maddi ve manevi açıdan hazırlıklı olmak demektir. Bireysel hizmet veren sigorta şirketleri kaza sigortasından sağlık sigortasına, kaskodan deprem hırsızlığa kadar hayatı olumsuz etkileyen bütün durumlara karşı önlem almanızı sağlar. İhtiyacınız olan sigorta türünü seçerek siz de hayatın getirebileceği süprizlere karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Bilgi için online internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Sigorta Acentesi Nedir?

Sigorta şirketleri kendilerine bağlı acenteler açarak daha fazla insana ulaşmayı, hizmetlerini daha geniş kitlelere benimsetmeyi amaçlarlar. Bu amaçla açılan acenteler aslında üst birim olarak sigorta şirketine bağlı olarak çalışır. Asıl sigorta şirketinin talimatları doğrultusunda o şirketin ürün ve hizmetlerinin tanıtımını ve pazarlamasını yapar.

Sigorta Brokerlığı Nedir?

Sigorta yaptırmak isteyen kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda onlara tavsiyelerde bulunan ve onların beklentilerine cevap verecek oluşumlar hakkında bilgilendiren, herhangi bir kaza ya da hastalık anında sigortalının ihtiyacı olan teorik bilgiyi ona sunmak ve hakları hakkında bilgi sahibi yapmak görevini gerçekleştiren sigorta aracılarına broker denir. Sigorta brokerları bu hizmeti verebileceklerine dair ilgili bakanlıktan ruhsat almak zorundadır. Sigorta şirketleri müşterilerine emeklilik, eğitim, sağlık ve hayat sigortaları ana başlığı altında birçok farklı alt başlıkta toplanan sigorta hizmetini sunar. Bireysel emeklilik, özel sağlık sigortası, eğitim sigortası, kaza sigortası... gibi sigorta türleri hakkında bilgi almak için online internet sayfaları ile iletişim kurabilirsiniz.