Hava Ayırıcı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Hava Ayırıcı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Hava Ayırıcı

Hem ısıtma sistemlerindeki hem de soğutma sistemlerindeki tesisat içerisindeki suyun erimiş halde olan havanın, özel tasarıma sahip AISI 304 kalitedeki paslanmaz metal dolgusu sayesinde bütün bunları üzerine toplamayı başarır. Kabarcık oluşturur ve hava ayırıcı hava atma ventili sayesinde dışarıya atmasını sağlar. Kabarcıklar bir yerde toplanır, metal yüzey yerlerindeki hidrostatik itme gücü daha çok metal bir yapıdaki yapışma gücü geçen alanda, mikro kabarcıklar üst yerde hava odası ortamında toplanır. Bu yerde yüzdürme sayesinde düzenleme yapılan hava hacmi genel anlamda hava atma ventilinin çalışmasını sağlar ve bu neticede fazla havanın dışarıya atılmasına neden olur. Sizde https://www.vefaheat.com/separatorler/hava-ayirici/ sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Hava Ayırıcı Görevleri

Genel olarak hava ayırıcı kullanım alanları kazan sistem yerleri ( döküm ve çelik kazanlar) kaskatı kazan sistemleri, soğutma sistemleri, iklimlendirme sistemleri ya da yerden ısıtma gibi kapalı devre sistemlerinde kullanım görevi görür.

Hava kabarcıkları sistemlerde,

  • Genellikle ısıtma ve soğutma sistemlerinde oksijen korozyonuna sebep olabilir.
  • Tesisat elamanlarında ve pompalarda kavitasyona sebep olabilir.
  • Isı transferi yüzeyine yapışıp ısı transferine engel olur.
  • Sistem üzerinde hem sese hem de titreşime neden olabilir.

Hava ayrıcılar daha çok artan su sıcaklığıyla beraber sudan meydana çıkan havanın sistem üzerinden atılmasını sağlar. Hava ayırıcı genellikle çalışma prensipleri belirli başlı fizik ilkesinin birlikte işlemesine dayanır. Aktif alan yeri geniş hale getirilmiş paslanmaz bir çelik sacdan meydana gelir. Bu saclar ise gövde içerisinde radyal şekilde yerleştirilmiş olup aynı zamanda su akış biçimini sirkülasyonda herhangi bir problem yaratmayacak şekilde keserek güçlü türbülans oluşturmasına neden olur. Oluşturulan türbülans hem hızda hem de basınçta değişimlerine sebebiyet verirken ayrıca mikro hava kabarcıklarının salınmasına da neden olabilir. Moleküler çekim gücünün etki yaratmasından dolayı, bu mikro kabarcıklar da genişletilmiş metal yüzey yerlerinde birikim eğilimine neden olur.