Safra Yolu Kanseri Tanısı Nasıl Konur?

Safra Yolu Kanseri Tanısı Nasıl Konur?

Safra yolu kanseri karaciğerden başlayarak ince bağırsağa kadar giden safra yolunda meydana gelen tümörlerin oluşturduğu kanserlerdir. Genel olarak risk grupları arasında 70 yaşlarında olan bireyler gelmektedir. Belirtileri hissettiğiniz anda mutlaka bir uzman ile görüşmeli ve hangi tedavi yöntemi gerekli ise tercih etmelisiniz. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Safra Yolu Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Kanser belirtileri her zaman erken tanı ile gözükmeyebilir. Bu nedenle de birçok kanser türünde belirtiler ortaya çıktığında çok ilerlemiş olabilir. O nedenle risk grubunda bulunan kişilerin belirli aralıklar ile kontrol edilmesi gereklidir. Bu tarz kanser türlerinde ilk belirti sarılık olarak ortaya çıkmaktadır. Göz kenarlarının sararması ile ortaya çıkar. Safra yolu kanseri belirtileri içerisinde yer almakta kaşıntı problemi de mutlaka incelenmelidir. Dışkılamanın yağlı olması ve açık renkli olması da son derece önemli bir belirti olmaktadır. Açıklanamayan bir şekilde kilo kaybı olması ve iştahsızlığın artması bu noktada önemlidir. Bu tarz belirtilerin olması durumunda mutlaka uzman bir doktora görünmeniz gerekir.

Safra Yolu Kanseri Neden Olur?



Karaciğer kanseri ya da siroz gibi hastalıklarda safra yolunda da tümörler görülmektedir. Hepatit B, Hepatit C ya da bunun dışında sirozda kansere yol açabilir. O nedenle bu tarz bir hastalık olması durumunda doğru şekilde takip edilmesi gereklidir. Alkol tüketimi ve bunun yanı sıra diyabette neden olabilir. Bazı dönemlerde obezite de bu tarz bir kansere neden olabilir. Eğer bir hastalığınız varsa mutlaka takipte kalmalı ve kansere dönüşmesini önlemeniz gerekir. Belirtileriniz varsa ve ihtiyaç duyduğunuz bir tedavi yöntemi varsa mutlaka uzmanlar ile görüşmelisiniz.