İş Yerinde Zindelik Seviyenizi Arttırmanın Yolları

İş Yerinde Zindelik Seviyenizi Arttırmanın Yolları

Bütün gün çalıştıktan sonra yorgun, halsiz hissetmek normaldir ve vücudunuzu çalıştırmak için spor salonuna gitme fikri çok iyidir ama bu sizin için uygun olmayabilir. Ancak endişelenmeyin, fiziksel sağlığınızı artırmak ve genel zindelik düzeyinizi korumak için işteyken yapabileceğiniz başka basit egzersizler var, işte bu makale bir rehber görevi görecek ve hareketsiz yaşam tarzınıza yardımcı olacaktır.

1. Biraz Gezin

Siz işteyken iş arkadaşlarınızla e-posta veya diğer platformları kullanarak çevrimiçi iletişim kurabileceğiniz birçok yol gelişti. Ancak e-posta kullanmak yerine kalkıp iş arkadaşlarınızın masasına gidip görüşmeniz sizin için daha yararlı ve sağlıklıdır. Özellikle masanızda yorgun ve stresli olduğunuzda işteyken birkaç dakika ofiste dolaşmanız önemlidir. Küçük bir yürüyüşten sonra ekstra güç kazandığınızı fark edeceksiniz ve bu çalışma hızınızın artmasına katkıda bulunacaktır. Yürüdüğünüzde, kaslarınızı ve kemiklerinizi de güçlendiriyorsunuz.

2. Asansör Yerine Merdivenleri Kullanın


Bir günde 8 kat merdiven çıkmanın, ortalama erken ölüm riskini % 33 oranında azaltmaya yardımcı olduğunu biliyor musunuz? Asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih edin. Merdivenleri çıkmak, kasları ve kemik gücünü geliştirmenin yanı sıra kalbi sağlıklı tutmaya da yardımcı olur.

3. Biraz Esneme Yapın

Tüm gün boyunca eller klavye üzerinde masanıza oturmayın. Görev başındayken omuz veya karın kaslarını germe gibi bazı basit egzersizler yapmaya çalışın. Omuz ve karın kası germe, bu bölgelerdeki ağrı ve sertliğin yanı sıra biriken gerginlik ve stresi azaltmaya yardımcı olacaktır. Ofisinizde otururken yapabileceğiniz diğer basit egzersizler, kalça bölgesini güçlendirmek için bacak kaldırma, kol germe, ayak bileğinizi döndürme gibi basit hareketlerden oluşur.

4. Ekstra Adımlar Atın


Arabanız varsa, ofise girmek üzere birkaç adım atmanıza yardımcı olmak için en uzak noktaya park etmeye çalışın ve iş yerinde de aynısını tekrarlayın. Birkaç ekstra günlük adımın az olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu gerçekten formunuzu geliştirmek için yeterlidir. Günlük uygulandığında normal vücut ağırlığını korumanıza, kemikleri güçlendirmenize ve kalp ile ilgili bazı hastalıkları önlemenize yardımcı olacaktır.

5. İyi Bir Duruş Sağlayın


İşyerinde iyi bir duruş pozisyonu uygulamak oldukça zor olabilir, çünkü çoğu zaman işlerin yoğunluğundan duruşumuza odaklanmamız güçleşebilir. Ancak işyerindeki zindeliğimizi düşündüğümüzde, iyi bir duruş pozisyonu geliştirdiğimizden ve bunu sürdürdüğümüzden emin olmalıyız, dikkate almamız gereken bazı duruş pozisyonları aşağıdaki gibidir;

Başınızı Düz ​​Tutun

Bu, kulakların omuzlarla aynı hizada olması anlamına gelir. Başınızı bu şekilde dik tutmak omzunuzu dinlendirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca kollarınızın ve dirseğinizin çalışma masanıza veya sandalyenizin kolçağına tam olarak oturduğundan emin olun.

İyi Bir Bacak Duruşu Sağlayın

Bu biraz zor olabilir ama faydalıdır, işte bacaklarınızı çapraz tutmaktan, geriye doğru kaydırmaktan veya öne doğru itmekten kaçınmanız gerekir, bunun yerine dizlerinizin ve ayaklarınızın dik bir açı oluşturmasına izin verin, ayaklarınızın yerde düz bastığından emin olun.

Omurganızı Destekleyin

Omurgamız elimizden gelen her şekilde korunmalı ve desteklenmelidir. Omurgamızı desteklemeye ve sırtımızı dik tutmaya yardımcı olabilecek farklı masa ve sandalye tasarımları vardır. Bunların olmadığı durumlarda omurgayı bir bel destek yastığı ile desteklemek de yardımcı olabilir.

7. Hareketsiz İşleri Azaltın

Uzun süre oturmak sağlık için hiç de iyi değildir, çünkü pek çok sağlık sorunu ile bağlantılı olduğu gibi obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve hatta diyabet ve diğer metabolik hastalıklar gibi tetikleyicilere de neden olabilir. Bunu azaltmak için mümkün olduğunca dolaşmaya, ayakta durmaya çalışın, hatta toplantılarınızı bile ayakta gerçekleştirebilirsiniz. Bu kaslarınızı güçlendirmeye ve sizi çalışma gerginliklerinden kurtarmaya yardımcı olacaktır.